Opleidingscheques


Welke cheques zijn voor jou van toepassing?

Aansluitingsnummer GO! CVO-IVORAN bij Edenred: 624908

Alle werknemers die wonen in Vlaanderen of in het Brussels gewest en niet beschikken over een Bachelor of Master diploma, kunnen gebruik maken van de opleidingscheques van de Vlaamse overheid. Je beslist welke opleiding je volgt. Meer informatie hieromtrent vind je op www.vdab.be/opleidingscheques of via telefoon nummer 0800 30 700.

De cheques kunnen aangevraagd worden tot 2 maanden na de start van de opleiding en blijven 14 maanden geldig. Met de opleidingscheques kunnen alle kosten die rechtstreeks samenhangen met de gevolgde opleiding, betaald worden (inschrijvingsgeld, cursusboek). De cheques gelden ook voor opleidingen die je volgt tijdens de opname van een tijdkrediet of via betaald educatief verlof.

Voor de cursussen ‘Koken’ en ‘Digitale Fotografie’ kunnen geen opleidingscheques gebruikt worden.


Betalen met opleidingscheques:

Als je op het moment van de inschrijving al over opleidingscheques beschikt, kun je hiermee rechtstreeks betalen. 

Let op: de waarde van de cheques mag niet groter zijn dan het totaalbedrag.

Heb je nog geen opleidingscheques op het moment van de inschrijving? Dan betaal je het totaalbedrag cash of met Bancontact (of online).

Zitten je cheques ondertussen in je brievenbus? Breng ze dan snel binnen op het secretariaat, samen met het volledig ingevulde begeleidende document van de school. Het inschrijvingsgeld dat je eerder betaalde, zal dan teruggestort worden op je bankrekening.

Uiteraard wordt enkel de waarde van de cheques terugbetaald. Een voorbeeld: je betaalde bij de inschrijving € 222 met Bancontact en je bracht nadien opleidingscheques binnen ter waarde van € 220. Je krijgt dan € 220 terugbetaald (en niet € 222). 

Opgelet:

  • de cheques van onze cursisten worden verzameld en worden dus niet individueel verwerkt. Het kan daarom een 3-tal weken duren vooraleer de cheques terugbetaald worden.
  • de waarde van de cheques mag niet hoger zijn dan het totaalbedrag van de cursus.

De cheques van onze cursisten worden verzameld en worden dus niet individueel verwerkt. Het kan daarom een 3-tal weken duren vooraleer de cheques terugbetaald worden.


Heb je geen diploma secundair onderwijs?

Heb je geen diploma secundair onderwijs en betaal je je opleiding met opleidingscheques? Dan stort de Vlaamse overheid onder bepaalde voorwaarden het gedeelte dat jij betaalde voor de opleidingscheques volledig terug. Meer info vind je hier.

Erkenningsnummer GO! CVO-IVORAN: DV.O103687

Ook zelfstandigen kunnen onder bepaalde voorwaarden genieten van subsidiemaatregelen.
Meer informatie daarover is te vinden op http://vdab.be/opleidingscheques/bedrijven.shtml.