KokenKook je graag of wil je het leren? Wij hebben een zeer gevarieerd aanbod aan kookcursussen, waardoor zowel de enthousiaste beginneling als de kritische gastronoom bij ons aan zijn trekken komt. Ervaren lesgevers maken je vertrouwd met keukengeheimen die in geen enkel kookboek terug te vinden zijn. Het resultaat is elke keer opnieuw een overheerlijk menu dat door jou wordt klaargemaakt en gedegusteerd. Smakelijk!

Elke module gaat door op basis van één dag (voormiddag, namiddag of avond) per week gedurende een half jaar. De cursussen Koken starten in september of januari en eindigen in december of juni. De cursussen gaan door op volgende locaties: Kapellen, Stabroek, Brasschaat of Schoten.

Voor schooljaar 2019-2020 kan je vanaf 11 juni 2019 inschrijven. Voor een inschrijving kan je langskomen op het secretariaat in Kapellen tijdens onze openingsuren of je kan jezelf online inschrijven. Je neemt best volgende items mee: je identiteitskaart (of document dat wettig verblijf in België aantoont) en het totaal te betalen bedrag voor de module (liefst met Bancontact).


Coördinator

Geert Adriaenssens
coordinator.koken@ivoran.be


Hier leer je elementaire kooktechnieken uitvoeren en bereid je gerechten uit de dagelijkse keuken. We gaan aan de slag met eigen ingrediënten die je op het einde van de les als afgewerkte gerechten met terechte fierheid thuis kan voorschotelen.

Officiële modulenaam: Lekker voor elke dag.

Kennen de basistechnieken voor jou geen geheimen meer en spreekt het jou aan om net dat ietsje meer uit jouw ingrediënten te halen? Dan biedt deze cursus jou een uitdagend aanbod! We verdiepen ons in meer verfijnde gerechten gekoppeld aan verschillende technieken, waardoor het resultaat nog indrukwekkender wordt.

Officiële modulenaam: Trendy Koken.

Je kan er niet om heen, ingrediënten van over heel de wereld liggen binnen ons handbereik. Tijdens deze module stappen we af van onze traditionele gerechten en kijken we over het muurtje om trendy Europese en niet-Europese gerechten te bereiden. Kortom: de wereld op jouw bord. Je krijgt hierbij volop de kans om te experimenteren met een mengeling van ingrediënten, kruiden en smaakmakers.

Officiële modulenaam: Aangepast Koken

Jouw levensstijl straalt gezondheid uit, maar op kookgebied heb je de kneepjes van het vak nog niet helemaal beet? In deze cursus gaan we aan de slag met lichte en eerlijke producten. We ontdekken hoe je eenvoudige, gezonde en lekkere gerechten kan bereiden die bij groot en klein in de smaak vallen. Je wordt je ervan bewust dat gezond koken absoluut ook lekker en fijn kan zijn!

Officiële modulenaam: Gastvrij Koken.

Wil je eens feestelijk uitpakken bij familie en vrienden? Dan ben je in deze cursus aan het juiste adres. We bouwen verder op de aangeleerde technieken uit de andere modules. We verfijnen ze en diepen ze verder uit. De organisatie van feestmaaltijden bezorgen jou na het volgen van deze cursus geen extra stressgevoel. Je wordt een echte ‘feestelijke chef”.

Officiële modulenaam: Bakken

In deze module leer je diverse technieken om verschillende soorten degen en vullingen te bereiden. Ook bak je regelmatig lekker brood, taarten en koekjes.


Lessenrooster

Het lessenrooster voor schooljaar 2019-2020 zal vanaf einde mei beschikbaar zijn op onze website.


Infomoment

Er werd momenteel nog geen infomoment gepland.


Kostprijs

Je betaalt € 120 inschrijvingsgeld per module (€ 1,50 per lestijd). Let op: de nodige ingrediënten koop je zelf aan en zijn dus niet inbegrepen. Indien je over een geldig attest beschikt, betaal je een verminderd of zelfs geen inschrijvingsgeld. Meer informatie over deze attesten kan je terugvinden bij vrijstellingen.

STC LVA SWR AK GASTVRIJ ZZ A3 A4 A6 A5


Evaluatie

Tijdens de opleiding Koken word je uitsluitend beoordeeld via gespreide evaluatie. Er is dus geen eindexamen voorzien. Voor elke module zijn er 10 specifieke vaardigheden vastgelegd. Via een beoordelingsfiche wordt je leerproces opgevolgd. Door deze manier van evalueren word je ook zelf gestimuleerd om te reflecteren over je persoonlijke vorderingen.

Je moet minstens 50% behalen op het totaal van de gespreide evaluatie.

Meer bijzonderheden over de evaluatie vind je terug in het centrumreglement.