Recept: Sinaasappel-chocoladecupcakes

Benodigdheden

  • 1 sinaasappel
  • 70 g pure chocolade
  • 200 gram boter (plus een beetje extra om in te vetten)
  • 170 gram suiker
  • 250 gram zelfrijzend bloem
  • 3 eieren

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rasp de schil van de sinaasappel.
  3. Hak de chocolade fijn.
  4. Klop de boter met de suiker tot een luchtig mengsel.
  5. Voeg één voor één de eieren toe.
  6. Voeg de bloem toe samen met de sinaasappelrasp en de chocolade, meng alles onder mekaar.
  7. Beboter je bakblik en bestuif met wat bloem.
  8. Doe je cakemengsel in het bakblik.
  9. Zet je cake in het midden van de oven en bak gedurende 40 minuten.
  10. Test met een satéprikker of de cake vanbinnen gaar is (hij moet er droog uit komen).
  11. Laat je cake op een rooster afkoelen. Geniet ervan!
Volg ons: