Koken



Kook je graag of wil je het leren? Wij hebben een zeer gevarieerd aanbod aan kookcursussen, waardoor zowel de enthousiaste beginneling als de kritische gastronoom bij ons aan zijn trekken komt. Ervaren lesgevers maken je vertrouwd met keukengeheimen die in geen enkel kookboek terug te vinden zijn. Het resultaat is elke keer opnieuw een overheerlijk menu dat door jou wordt klaargemaakt en gedegusteerd. Smakelijk!

Elke module gaat door op basis van één dag (voormiddag, namiddag of avond) per week gedurende een half jaar. De cursussen Koken starten in september of januari en eindigen in december of juni. De cursussen gaan door op volgende locaties: Kapellen, Stabroek, Brasschaat of Schoten.

Voor een inschrijving kan je langskomen op het secretariaat in Kapellen tijdens onze openingsuren of je kan jezelf online inschrijven. Je neemt best volgende items mee: je identiteitskaart (of document dat wettig verblijf in België aantoont) en het totaal te betalen bedrag voor de module (liefst met Bancontact).


Coördinator

Geert Adriaenssens
coordinator.koken@ivoran.be


Hier leer je elementaire kooktechnieken uitvoeren en bereid je gerechten uit de dagelijkse keuken. Je brengt je eigen ingrediënten mee, maakt alles klaar en neemt daarna de afgewerkte gerechten mee naar huis.

Officiële modulenaam: Lekker voor elke dag.

Ken je reeds de basistechnieken van het koken, maar wil je nog een stap verderzetten? Dan kan je terecht in deze module, waar je verfijnde gerechten leert klaarmaken, gekoppeld aan verschillende technieken.

Officiële modulenaam: Trendy Koken.

Je bereidt volledige menu’s waarbij je traditionele gerechten vervangt door trendy Europese en niet-Europese gerechten. Je krijgt hierbij volop de kans om te experimenteren met allerlei ingrediënten, kruiden en smaakmakers.

Officiële modulenaam: Aangepast Koken

In deze cursus ligt het accent op lichtere bereidingswijzen en eerlijke ingrediënten. Alles wordt lekker en fijn gebracht.

De aangeleerde technieken uit de andere modules worden uitgediept en nog verder verfijnd. Ook de organisatie van feestmaaltijden en etiquette krijgen hier een plaats. Wil je eens feestelijk uitpakken bij familie en vrienden, dan ben je in deze cursus aan het juiste adres.

Officiële modulenaam: Bakken

In deze module leer je diverse technieken om verschillende soorten degen en vullingen te bereiden. Ook bak je regelmatig lekker brood, taarten en koekjes.


Lessenrooster Koken

Wil je het lessenrooster voor Koken bekijken?
Open dan het pdf-bestand: lessenrooster Koken.


STCherfst_ma STCherfst_di STCherfst_do STCdinner_do ZZ_za SWR_wo SWR_do A3_ma A3_wo A4_di A5_di A5_wo A5_do

Kostprijs

Je betaalt € 120 inschrijvingsgeld per module (€ 1,50 per lestijd). Let op: de nodige ingrediënten koop je zelf aan en zijn dus niet inbegrepen. Indien je over een geldig attest beschikt, betaal je een verminderd of zelfs geen inschrijvingsgeld. Meer informatie over deze attesten kan je terugvinden bij vrijstellingen.

STC LVA SWR AK GASTVRIJ ZZ A3 A4 A6 A5


Evaluatie

Tijdens de opleiding Koken word je uitsluitend beoordeeld via gespreide evaluatie. Er is dus geen eindexamen voorzien. Voor elke module zijn er 10 specifieke vaardigheden vastgelegd. Via een beoordelingsfiche wordt je leerproces opgevolgd. Door deze manier van evalueren word je ook zelf gestimuleerd om te reflecteren over je persoonlijke vorderingen.

Je moet minstens 50% behalen op het totaal van de gespreide evaluatie.

Meer bijzonderheden over de evaluatie vind je terug in het centrumreglement.